ANMELDELSE: ‘Skæbnekald’ af Alyson Noël

Egentlig er jeg jo for længst hold op med alt det her bloggeri grundet travle tider i forbindelse med at jeg nu går i gymnasiet. Her til morges færdiggjorde jeg dog en bog af én af mine absolut yndlingsforfattere – Alyson Noël – og fik derfor sådan lyst til at smide en lille, meget kort, anmeldelse ud så det gør jeg nu! Anmeldelsen vil indeholde minimale SPOILERS. Dog ikke noget drastisk, der vil ødelægge oplevelsen af bogen.

Titel: Skæbnekald
Originaltitel:
 
Fated
Serie: 
The Soul Seekers #1
Forfatter:
 Alyson Noël
Forlag: 
Alvida
Sidetal: 
415
Læst på: 
Dansk

Beskrivelse fra Saxo.com:
Der sker sære ting for Daire Santos. Krager håner hende, glødende mennesker forfølger hende, tiden stopper uden advarsel og en smuk dreng med overjordiske blå øjne hjemsøger alle hendes drømme. Af frygt for hendes datters forstand, sender Daires mor sin datter ud og bo med hendes bedstemor, hvem hun aldrig før har mødt, men som genkender Daires visioner for, hvad de i virkeligheden er – et opråb til Daires skæbne som en Soul Seeker – en der kan navigere mellem de levendes og de dødes verden. 

Som sagt er jeg ligesom mange andre(og MODSAT mange andre) rigtig vild med Alyson Noël samt hendes tidligere serie, De Udødelige. Jeg er igen langt fra utilfreds og er allerede rigtig fanget af dette nye univers, der er ved at skabes i denne serie.

For det første kan man ikke komme udenom, at forsiden er SUPER smuk og ligeså er dens tre efterfølgeres. En god forside er altid en god appetitvækker og denne matcher plottet rigtig fint. Vi træder ind i en verden fyldt med indianere, shamaner, totemdyr og andre paranormale elementer placeret i den opdigtede by Enchantment i New Mexico i USA. Herudover oplever vi sammen med seriens hovedkarakter Daire Santos de traditionelle teenageproblemer, som ofte tages op i disse YA bøger. Forelskelse, ensomhed, skænderier med hendes mor samt oplevelsen af at starte på en ny High School. Jeg synes at mixet af dette fungerer rigtig godt. Jeg synes dog, at bogen specielt på midten var ved at køre lidt død. Daire har læst en hel masse af Paloma og vi følger hende herefter på hendes visionsfærd. Der er ingen tvivl om at denne oplevelse er rigtig vigtigt for både Daire og historien, men efter meget faktuel viden om denne nye verden, vi præsenteres for savnede jeg et brud og det blev lidt langtrukkent for min smag. Dette ændres dog drastisk, da Daire starter på Milagro High.

Jeg er rigtig vild med både Daire, Dace, Paloma, Xotichl og de andre karakterer i serien. Dog ser jeg en vis lighed med karaktererne i De Udødelige. Daire og Ever. Dace og Damen. Cade og Roman. Jennika og Sabine. Jeg savner måske lidt mere variation, men forstår godt, hvorfor ligheden opstår, da begge karaktersæt er helt fænomenale efter min smag. Mange siger, at Daire og Ever begge er for selviske og egocentrerede, men jeg tror i virkeligheden at de fleste ofte er sådan i tankerne. Og mht. Dace og Damen mener mange, at de udadtil virker for perfekte; men er det ikke det mange går og drømmer om? Og i disse bøger bliver det på sin vis muligt for Daire og Ever – men så alligevel ikke helt.

Alt i alt er jeg helt vild med bogen og allerede et par kapitler inde i fortsættelsen. Kun det lille element af langtrukkenhed gør, at jeg må trække den “ned” på 4 stjerner.

 

Andre bøger i serien:
The Soul Seekers #2: EN: Echo DK: Ekko(er udkommet)
The Soul Seekers #3: EN: Mystic DK: Udkommer i september
The Soul Seekers #4: EN: Horizon(udkommer til november) DK: Udgivelses dato ukendt. Det bliver formentlig engang i foråret.

Andre anmeldelser af Alyson Noëls bøger:
Evermore
Blå Måne
Skyggeland

Advertisements

About majasofie

My name is Maja(Maja Sofie) and I am a 15 year old Danish girl. I'm loving almost everything - books, make-up, fashion, twilight, the vampire diaries, pretty little liars, all types of music - I almost love everything but working out, carrots and Justin Bieber. You would might think of me as an overall avarage girl at my age, but somehow I manage to make everyone think of me as a freak or a weirdo. Good, bad - no clue? I though still manage to survive beside my closest friends, my lovely family and my awesome beyond awesome cutie of a cat, Sofus! This is my life!
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s